Pépinière des Deux Caps
(ex - HOSTAS & ZO)
  Hosta   - Agapanthus -  Heuchera
  Hosta Heuchera Agapanthus Contact Agenda Order online
   
 

HOSTAS OP JE BORD !

                   
  Slakken weten het al lang : Hostas zijn lekker !  
                   
  Misschien liggen er binnenkort hosta bladeren of hosta-neuzen bij de groentenboer of in de supermarkt?   
                   
 

Hostas worden immers al eeuwenlang geconsumeerd in Japan. Ze komen er soms overvloedig voor in de bossen.
Oorspronkelijk werden ze in het wild verzameld. Later is men de Hostas gaan kweken in de moestuin en op het veld.
 
                   
  De Japanse naam voor Hostas is “Giboshi” maar de bladeren worden als “Urui” verkocht. De neuzen, de bladeren en de bloemen van alle Hostas zijn eetbaar.
Het beste moment om te oogsten is morgens vroeg: het vochtgehalte is dan het hoogst. De jonge bladeren zijn zachter van smaak en worden soms ook rauw gegeten. Hosta-bloemen worden meestal in salades gemengd of als decoratie op bij voorbeeld gebak. De bloemen van de geurende Hostas zijn het lekkerst.
 
                   
  In de recepten die we vonden op het internet worden de bladeren meestal eerst 2 minuten gekookt in gezouten water. Daarna worden ze opgediend als salade of gemarineerd bij o.a. sushi. Ze worden ook gefrituurd als Tempura of verwerkt in Tempeh, Pickles… Even googelen en u vindt zeker heel wat inspiratie om met Hostas aan de slag te gaan in je keuken.  
    
 
Smakelijk!    
 
                   
 

Hosta scheuten met soja dipsaus

Hosta-sla met sesamzaadjes

 
   
   
  Updated: 10/06/16